Ce efecte au anticoncepţionalele asupra psihicului tău

Toate femeile ştiu că pilula contraceptivă are efecte secundare precum greaţa, îngrăşarea, celulita. Mai puțin se ştie despre efectele ei asupra psihicului. Iată care sunt acestea.

Dacă ți se pare că ai luat/o puțin razna de când iei pilule anticoncepționale, nu ești singura. Milioane de femei care fac acest tratament suferă de efecte secundare care par să le schimbe personalitatea. Iată care sunt urmările tratamentului contraceptiv.

1.ȚI SE SCHIMBĂ GUSTURILE ÎN MATERIE DE BĂRBAȚI

Mai multe studii din ultimii ani au demonstrat că femeile care iau pilula sunt atrase de bărbații sensibili și cuminți în detrimentul celor aventuroși și plini de personalitate. Cumva, hormonii din pilulă ne fac să alegem acle partener care ar putea fi un tată cât mai bun pentru eventualii urmași și desigur un tată bun este sensibil și sufletist.

Se pare că pilula anticoncepțională a schimbat și moda la Hollywood. Dacă în trecut superstarurile masculine erau rebelul James Dean sau misteriosul Clarck Gable, figuri foarte masculine, astăzi, sub efectul pilulei, femeile preferă personajele ușor efeminate, precum Robert Pattinson.

2. AI SCHIMBĂRI BRUȘTE DE DISPOZIȚIE

Acum râzi și ești veselă, iar peste un minut izbucnești în plâns fără un motiv anume. Nu ai luat-o razna, e doar efectul pilulei. Starea psihică depinde mult de producția hormonală, după cum se observă și în cazul femeilor însărcinate. Prin mecanisme care nu sunt încă pe deplin înțelese, hormonii din anticoncepționale afectează structuri de la nivelul creierului, ceea ce duce la schimbări de dispoziție, uneori bruște și de neînțeles.

3. TE SIMȚI TRISTĂ FĂRĂ MOTIV

Nu te mai interesează nimic, nu ai chef să ieși din casă, faci eforturi ca să mergi la serviciu. Dacă iei anticoncepționale nu da fuga la psihiatru. Probabil că nu este vorba de o depresie propriu-zisă, ci de una provocată de pilulă.

4. NU MAI AI CHEF DE SEX

Iei pilulele tocmai ca să te poți bucura de o viață sexuală lipsită de griji, apoi constați că nici nu.ți mai dorești o viață sexuală. Scăderea libidoului este cel mai cunoscut dintre efectele psihice ale pilulei.

CE E DE FĂCUT?

Se pare că toate aceste efecte secundare apar în primele luni de administrare a pilulei, adică timpul necesar pentru ca organismul să se obișnuiască cu un nivel modificat al hormonilor feminini. Dacă ai probleme care durează mai mult de câteva luni, cere medicului tău să-ți schimbe marca de pilule. Experții spun că pentru fiecare femeie există o pilulă potrivit. Însă nu spun cum putem suporta depresia sau lipsa libidoului până găsim ceea ce ni se potrivește.

Sursa: Ce efecte au anticoncepţionalele asupra psihicului tău : Sănătate : Unica – Erika Chivu

Anticonceptionalele ar putea modifica felul in care femeile memoreaza informatiile, potrivit cercetatorilor de la Universitatea California.

Oamenii de stiinta spun ca femeile care iau anticonceptionale tind sa isi aminteasca detalii diferite ale unui incident, fata de cele care nu folosesc aceasta metoda contraceptiva, potrivit Daily Mail.

Pilula reduce cantitatea estrogenului si progesteronului, impiedicand sarcina.

Studiul a fost publicat in revista “Neurobiology of learning and memory journal” si sugereaza ca prin schimbarea echilibrului hormonal al femeii, pilula afecteaza modul in care femeia isi aminteste informatiile.

Cele care iau pilula nu-si vor aminti prea bine detaliile unui accident, in schimb impactul emotional va fi dominant.

Femeile participante la studiu au fost rugate sa isi aduca aminte detaliile producerii unui accident de masina. Cele care luau anticonceptionale si-au amintit mult mai bine evenimentul traumatizant-de exemplu, faptul ca in accident a fost ranit un baiat si medicii i-au reatasat picioarele. Celelalte care nu luau pilule si-au adus aminte alte detalii, de exemplu, faptul ca langa masina avariata se afla un hidrant.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: