Relaxare

Masaj corporal

Exista numeroase tehnici de masaj in zilele noastre:

1.       Netezirea (efleurajul sau mangaierea) este manevra de incepere a masajului, prin care se pune in contact mana tehnicianului cu tegumentului pacientului. Dupa netezire se folosesc celelalte tehnici, din ce in ce mai solicitante pentru tegument, muschi etc, intre ele intercalandu-se, obligatoriu, netezirea. Se executa, de obicei, pe toata suprafata toracelui, cu miscari usoare circulare, in directia fibrelor musculare si a inimii, sau, alteori, cu varful degetelor, sau cu dosul mainilor.

2.       Framantarea  se poate face in mai multe feluri fie prin stoarcerea, manuala sau bimanuala(se modeleaza o placa mai voluminoasa din tegument si muschi, care se comprima segmentar, dar cursiv, lin; este indicata in special pentru membrele superioare si inferioare) fie prin mangaluirea care  se executa cu ambele maini, in pozitie opusa una fata de alta.

3.       Baterea: se mai numeste si percutie si se aplica pe suprafete mai intinse (exem­plu: spate), executandu-se cu palma, cu marginea cubitala a mainilor sau cu dosul acestora.

4.       Frictiunea este o manevra de netezire, dar cu presiune, deplasand tegumentul si muschii, atat cat permite laxitatea lor.

5.       Vibratia este o metoda care foloseste tremuraturile mainilor aplicate pe tegument, fara ca mana sa se desprinda de acesta. Adesea, acest masaj vibrator poate fi inlocuit cu vibratori mecanici.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: