Corecteza defectele fetei prin machiaj

Invata sa corectezi defectele fetei prin machiaj! (I)
 
Pentru orice make-up artist, un machiaj reusit este rezultatul unei ecuatii ce aduce in joc patru constante: proportia, echilibrul, unitatea si zona de interes maxim. Si asta deoarece machiajul nu reprezinta un scop in sine, ci o unealta in plus pentru incadrarea in liniile fetei ideale: o fata ovala, ochi migdalati, pometi proeminenti.

Putem afirma cu certitudine ca simetria este de multe ori o « utopie »,  iar eventualele devieri afecteaza ori proportia (corectata prin manipularea luminii), ori zona de interes maxim (ochii sau gura, acestea atragand instantaneu atentia privitorului prin faptul ca sunt mobile si colorate). Prin urmare, echilibrul si unitatea sunt atinse prin corectiile fetei, care urmaresc camuflarea atenta a defectelor si evidentierea calitatilor.  

Corectiile care se impun se stabilesc in functie de elementele care impiedica incadrarea fetei in tiparul oval si se realizeaza cu un fard de culoare ciocolatie (orice fard de ochi care are aceasta nuanta), intins omogen, deoarece umbra astfel creata estompeaza trasaturile respective.

Fard corector BOURJOIS – aprox. 15 lei >>

Principalele tipologii care deviaza de la tiparul oval sunt:

 

 – fata ovala lunga (zona fruntii este mai inalta decat mandibula sau invers). Printre vedetele care se inscriu in aceasta categorie o mentionam pe Celine Dion. Corectia presupune aplicarea fardului ciocolatiu de-a lungul liniei parului daca fruntea este mai inalta sau de-a lungul limitei inferioare a maxilarului in celalalt caz.
 – Fata patrata (de multe ori fruntea este in colturi), precum cea a lui Jennifer Aniston. Corectia se aplica doar in extremitatile fruntii si ale maxilarului inferior pentru a rotunji chipul.  
 – Fata in forma de inima (sau triunghi cu baza sus) – fruntea este mai lata decat barbia. Corectia se aplica doar de-a lungul tamplelor, pentru a induce iluzia echilibrului volumetric.  
 – Fata in forma de para (sau triunghi cu baza jos) – maxilarul inferior este mai lat decat barbia. Corectia vizeaza linia care uneste lobul urechii de coltul barbiei, fara a urma zona barbiei.  
 – Fata rotunda. Aceasta fata nu se corecteaza foarte mult din machiaj. Utilizarea fardului ciocolatiu este exclusa, intrucat micsoreaza vizibil proportiile. De cele mai multe ori, fata rotunda este ascunsa printr-un hairstyle in scari.  
 – Fata in forma de diamant, rombica, in care pometii sunt mult mai lati decat fruntea si barbia. Deoarece pometii ies prea mult in evidenta, corectia se face in felul urmator: se aplica fard de culoare inchisa pe zona de aplicare a blush-ului, iar blush-ul se aplica pe linia de sub. Astfel, zona de maxima rotunjime a pometilor este ascunsa, iar pometii dobandesc statutul de proeminenta dupa standardele existente.  
 
Corectia cu fard de culoare inchisa este un truc de machiaj destinat expunerii la lumina de seara sau lumina incandescenta (a becului), intrucat lumina soarelui evidentiaza orice discrepanta cromatica fata de culoarea naturala a pielii.

O regula de baza o constituie de asemenea estomparea atenta a culorii inchise pentru a genera jocul de lumini si umbre care anuleaza imperfectiunile fetii. Lumina este, de altfel, principalul aliat sau dusman in realizarea unui machiaj corect si armonios. Iar mitul perfectiunii se implineste numai in machiaj… 

(II) Corecteza defectele fetei prin machiaj – Obtine ochi expresivi, nas si buze perfecte!

De asemenea, se urmareste prin machiaj apropierea de idealul grecesc, care presupune ca zonele frunte – sant intrasprancenos, baza superioara a nasului – coltul buzei superioare si buza superioara – barbie sa fie egale. Prin urmare, corectia nasului si a buzelor reprezinta un al doilea pas in realizarea unui machiaj complet si armonios.

Corectia nasului presupune utilizarea fardului dark, fardul ciocolatiu pentru ochi utilizat si in cazul corectiilor fruntii si ale barbiei.

– un nas prea lat se va ingusta prin utilizarea fardului de-a lungul bazei nasului, la radacina.
– nasul lung se mascheaza prin aplicarea fardului dark in extremitatea superioara si pe varful nasului, tinand cont de necesitatea estomparii atente a conturului nou tras.
– nasul cu deviatie de sept se va corecta tinand cont de directia naturala a septului, camufland prin intermediul fardului orientarea devianta.

Fondul de ten aplicat in culoare naturala pe directia fireasca a septului si estomaparea deviatei vor induce iluzia perfectiunii.
 

Fard dark, Sephora, aprox. 25 lei

Specialistii au decis: corectia buzelor se realizeaza numai in cazul in care acestea sunt inegale. Corectarea cu ajutorul creionului a unor buze subtiri nu mai este de actualitate, in special datorita nenumaratelor ipostaze vulgare obtinute in urma unei conturari prea simetrice sau cu un creion mult mai inchis decat nuanta rujului.

Daca una din buze este mai subtire, se va trasa un contur ce va depasi conturul natural, urmarindu-se apropierea de dimensiunea buzei mai voluptoase. Creionul de contur  va avea obligatoriu aceeasi nuanta cu cea a rujului si se va folosi la creionarea suprafetei intregii buze, pentru a parea cat mai natural.

Daca o buza este mai groasa, se va trasa (prin acelasi procedeu) un contur pe buza pentru a obtine simetria cu buza mai subtire, iar suprafata din afara noului contur va fi acoperita cu fond de ten.
Creion pentru buze, Sephora, aprox 20 lei

                                            

Ochii sunt una din armele consacrate ale seductiei. De-a lungul timpului, fascinatia exercitata de intensitatea privirii egiptene (sa ne gandim la Cleopatra) sau de misterioasa lume araba a consacrat forma migdalata de ochi (ascendenta si putin alungita). Cu toate acestea, tiparul ideal de ochi este inca si mai rar intalnit decat fata ovala, insa trucurile de make-up contribuie din nou la ascunderea oricarui defect.
In cazul ochilor proeminenti, „regulile” sunt urmatoarele:

– conturul se realizeaza cu un creion din coltul intern pana in coltul exterior al ochiului
– pleoapa se machiaza cu ajutorul unui degrade de culori: nuanta inchisa se aplica imediat deasupra conturului, iar inspre pliu aceasta devine din ce in ce mai estompata.

 

Posesoarele unor ochi adanciti trebuie sa tina cont de cateva sugestii:

               – se va trasa conturul cu ajutorul unui creion, foarte aproape de baza genelor si se vor evita nuantele de fard prea inchise deoarece micsoreaza.
–  nuanta de fard mai deschisa se va aplica pe toata pleoapa superioara, iar un ton mai inchis in zona scobiturii, doar in coltul extern.
– tinand cont de faptul ca incadreaza ochiul, sprancenele vor fi pensate in sens usor ascendent, nu cu arc, pentru a mari zona arcadei si, implicit, ochiul.

 

Ochii departati se vor machia prin aplicarea fardului deschis in coltul extern si a fardului inchis in coltul intern, iar sprancenele vor fi mai apropiate de radacina nasului.

 

Ochii apropiati se vor machia in maniera total opusa, cu sprancenele pe cat posibil departate de radacina nasului.

Corectia micilor imperfectiuni prin make-up este un truc la indemana, dar este destinat machiajului de ocazie, asa ca, oricat de tentant ar fi, nu abuza de el zi de zi. Este adevarat ca, spre deosebire de chirurgia estetica, machiajul se indeparteaza la sfarsitul zilei, insa tipologia ideala este un model orientativ in frumusete, chiar virtual, iar a invata sa te iubesti si sa te apreciezi este un demers ce porneste, in primul rand, de la acceptarea acelor defecte care ne individualizeaza

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: