Pensare

Operatiunea de pensare este bine sa fie facuta dupa ce atat zona de pensat cat si penseta au fost atent dezinfectate.

Un mic necesar pensarii conta in:

 • – penseta cu varful drept (penseta boanta)
 • – penseta cu varful unghiular (pentru smuls fire mici si dat forma)
 • – forfecuta pentru ajustat fire rebele
 • – periuta pentru sprancene

   

 

       

Pentru a le pensa corect priveste imaginile de mai jos. Ele te vor ajuta sa calculezi cum ar trebui sa arate sprancenele potrivite fizionomiei tale.

Pentru a le imbogati daca au fost prea pensate sau pentru a umple golurile sau daca doresti sa le evidentiezi prin textura iti trebuiesc in dotare urmatoarele:

 • – pensula cu varf unghiular
 • – periuta pentru sprancene sau o periuta curata de la un rimel
 • – rimel transparent sau un pic de lac fixativ pentru coafat
 • – fard: negru pentru brunete cu firul negru, brun pentru satene si sienna deschisa (ocru) pentru blondine

Varful pensulei se va freca usor de un fard fie negru daca esti bruneta sau brun daca esti satena si se vor peria firele din spranceana in jos trasand fire de culoare. La nevoie, pentru intensificarea culorii se poate reface operatiunea.

       

De cele mai multe ori ignoram sprancenele sau nu le acordam atentia cuvenita .Foarte rau facem! Ele sunt cele care dau expresie si contureaza forma fetei, asa ca trebuie sa ne gandim de doua ori inainte sa apelam la o cosmeticiana. Cel mai bine ar fi sa va documentati inainte de a face o alegere pentru ca o forma neadecvata formei sprancenelor va va schimba total fizionomia.

Spranceana ideala incepe de la radacina nasului acolo unde are grosimea cea mai mare, se va subtia spre punctul de arcuire si coboara intr-o codita subtire (baza trebuie sa aiba intre 7-12 mm grosime, iar codita intre 3-4 mm).

Trebuie sa stiti ca fiecare forma a fetei are niste sprancene specifice, dar acesta nu se aplica intotdeauna.

Tipuri de sprancene :

Ascendente:

 • – cu o curba armonioasa pentru fetele ovale.
 • – in forma de virgula la orice tip de fata.
 • – rotunde arcuite la fetele rotunde.

Orizontale:

 • – subtiate la fetele prelungi.
 • – groase pt fetele patrate.

Descendente:

 • – orice tip de fata.
 • – cazand pe pleoapa la tipurile triunghiulare.

Sprancenele ascendente se vor pensa pastrandu-le forma sau chiar accentuand-o, deoarece ea reprezinta forma ideala , dand un aspect vesel si optimist.

Sprancenele orizontale se vor pensa spre o forma ascendenta si luandu-se din grosime pentru a le arcui.

Sprancenelor descendente li se va da o forma orizontala , scurtandu-le pentru a le ridica si pentru a elimina aspectul trist pe care il dau fetei.

A doua regula: Intotdeauna trebuie sa ai grija la fizionomia fetei.
Tine minte aceasta regula de aur pentru ca daca nut ii cont de aceasta regula o sa sfarsesti prin a realize un pensat gresit care va dauna mult chipului tau.
Sprancenele se vor adapta acestei reguli sfinte pentru ca, evident, un pensat nereusit poate dauna mult unui chip.

PENSAREA CORECTA A SPRANCENELOR

Sprancenele intregesc frumusetea unui chip, ii definesc personalitatea, sustin armonia si echilibrul intregii fizionomii si-i asigura in acelasi timp expresivitate si contur.

Regulile pensarii corecte
O prima regula a pensatului corect spune ca sprancenele trebuie sa fie intotdeauna mai lungi decat ochii. Evitati sa va pensati excesiv sprancenele pentru ca veti avea niste sprancene subtiri care dau un aspect batranesc. Firele de par din partea superioara cresc greu si nu trebuiesc pensate, odata pensate poate aparea pericolul sa nu mai creasca.
A doua regula spune ca pensatul trebuie sa tina cont in primul rand de fizionomie:

 • Fata rotunda: sprancenele nu trebuie rotunjite, iar pensarea trebuie facuta spre o linie cat mai ascendenta. Sprancenele trebuie subtiate in zona superioara a bazei.
 • Fata patrata:sprancenele se subtiaza usor din grosime si se arcuiesc urmand forma arcadei sprancenoase.
 • Fata triunghiulara: punctul maxim trebuie sa se afle in dreptul mijlocului pometilor.
 • Fata patratoasa cu oasele maxilarului poeminente: sprancenele ideale  vor fi groase, usor arcuite.

Cateodata este nevoie ca pensarea sa urmareasca corectare unor probleme estetice:
– cand ochii sunt prea apropiati sprancenele se vor pensa mai mult la baza
– cand ochii sunt prea departati, se va pensa coada sprancenelor
– cand ochii au pleoape cazute, se va insista cu pensarea cozii spancenei, astfel incat arcada sa fie mai mare.

Schiţele pe această temă:

1. Faţa ovală
– Fruntea mai lată decît bărbia
– Pomeţi proeminenţi
– Forma feţei se îngustează treaptat spre bărbia îngustă şi ovală

Sprîncenele potrivite:
– O formă delicat arcuită (nici drepte, nici foarte curbate, de altfel forma ovală a feţei este considerată ideală în machiaj)

.

2. Faţa rotundă
– Lungimea şi lăţimea feţei aproape egale
– Lăţimea maximă la nivelul obrajilor

Sprîncenele potrivite:
– înalt arcuite
– recomandat în linie dreaptă din punctul de început al sprîncenei pînă la punctul cel mai înalt
– evitaţi forma rotunjită

.

3. Faţa alungită:
– Fruntea, pomeţii şi maxilarul sunt de aproximativ aceeaşi lăţime
– Tendinţa de a avea o bărbie proeminentă
– Imagine alungită a feţei

Sprîncenele potrivite:
– formă dreaptă, aplatizată
– evitaţi formele prea arcuite

4. Faţa pătrată:
– Fruntea, pomeţii şi maxilarul sunt de aproximativ aceeaşi lăţime
– Forma maxilarului pătrată

Sprîncenele potrivite:
– Sprîncene puternic definite, mai groase
– Vîrf ascuţit şi bine-definit al sprîncenelor
– Delicat curbate

5. Faţa triunghiulară (în formă de inimă):
– La fel ca şi cea ovală, doar că se îngustează spre vîrful bărbiei

Sprîncenele potrivite:
– Rotunjite şi ridicate
– Delicat curbate

6. Faţa hexagonală (în formă de diamant):
– Mai rar întîlnită
– Prezintă multe “laturi” unghiulare
– Fruntea este puţin mai scurtă
– Lăţimea maximă la nivelul tîmplelor

Sprîncenele potrivite:
– Curbate şi puţin mai ridicate

Tehnica pensarii corecte
Pentru a delimita exact de unde si pana unde incep si se sfarsesc sprancenele se va adopta tehnica creionului.Se ia un creion (betisor) si se ataseaza de la nari si pana la exteriorul ochiului, la arcada. Astfel se pot elimina usor greselile care strica adesea lungimea ori grosimea sprancenelor. Pentru a stabili linia generala a sprancenei, asezati creionul(betisorul) sub arcada, astfel incat sa treaca prin punctul de inceput si de sfarsit al sprancenei. Linia trebuie sa fie 2/3 in ascensiune si 1/3 in coborare.

Care sunt etapele pensarii?

 • Este indicat sa va pensati imediat dupa baie/dus;atunci pielea este curata si moale, porii sunt deschisi, iar smulgerea firelor va fi mai putin neplacuta. Daca nu, tine un tampon umed si caldut peste sprancene vreo 5 – 10 minute pentru a deschide porii.
 • Aplicati un strat foarte subtire de crema hidratanta deasupra sprancenelor si frecati pana cand aceasta a fost absorbita in piele. Daca pielea este sensibila, in loc de crema hidratanta, aplicati un strat subtire de crema cu 1% hidrocortizon.
 • Masati pielea din zona sprancenelor cu un cub de gheata pentru a amorti locul cu pricina.
 • Periati sprancenele in sus.
 • Pentru a pensa in mod corect sprancenele, tineti penseta in directia in care creste firul de par. Apucati in mod ferm un singur fir de par si trageti.
 • Dupa ce ati terminat operatiunea de pensare, spalati zona cu apa calduta si masati-o cu o crema de galbenele. Aceasta are rolul de a calma si cicatriza zona.

Sfaturi pentru ingrijirea sprancenelor
Pentru protectie impotriva frigului pe sprancene se pot aplica creme hidratante. Pot fi de asemenea periate cu ulei de ricin, menit sa le faca mai viguroase.
Desimea sprancenelor poate fi sporita prin tunderea varfurilor acestora, o operatiune care le va regenera simtitor; se vor pieptana in sus, se vor taia delicat varfurile tocite si foarte frecvent decolorate de razele UV.
De obicei, in mod natural, culoarea sprancenelor trebuie sa fie cu un ton mai inchisa decat cea a parului, de aceea, chiar si atunci cand te vopsesti pe par, incearca sa armonizezi culoarea parului cu cea a sprancenei. Acest lucru se realizeaza la saloanele de cosmetica, acestea folosind produse speciale care nu irita ochii. In nici un caz nu folositi vopseaua de par pentru colorarea sau decolorarea sprancenelor.
Pentru machiajul sprancenelor, aveti nevoie de creioane de sprancene sau de un fard, anume conceput pentru aceasta.Daca folositi creionul, nu trageti o linie dreapta ci dati forma sprancenelor cu linii scurte, subtiri care stimuleaza parul natural din sprancene.

Make-up police: Sprâncenele la control!

6 April ’10

modele-sprancene-cum-se-penseaza-corect-sprancenele-sprancene-vedete-machiajul-ro

În trecut, sirenele marelui ecran deţineau dictatura modei sprâncenelor. Situaţia nu s-a schimbat prea mult dacă ne gândim că stiliştii au comentat îndelung când, prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, a renunţat la sprâncenele angulare pentru o formă mai blândă. La rândul lor, divele de la Hollywood se menţin ferm pe poziţie. ELLE.com a întocmit o anchetă a actriţelor care stăpânesc arta pensatului dar şi a celor care ar trebui să se adreseze unui specialist.Prin urmare: să învăţăm să ne pensăm de la vedete.

jennifer-connelly-modele-sprancene-cum-se-penseaza-corect-sprancenele-sprancene-vedete-machiajul-ro-1     JENNIFER CONNELLY, DUŞMANUL ARCADELOR

Dacă natura ar fi dotat-o cu ochi mari şi migdalaţi, sprâncenele viguroase pe care Jennifer Connellyle poartă cu mândrie, ar fi fost în perfectă legalitate. Însă, ochii actriţei sunt mult prea mici pentru „rame” atât de groase.

Părerea specialistului: Jennifer ar trebuie să-şi mai penseze sprâncenele pentru a conferi mai multă luminozitate privirii.


victoria-beckham-posh-modele-sprancene-cum-se-penseaza-corect-sprancenele-sprancene-vedete-machiajul-ro    VICTORIA BECKHAM ŞI ARCUIREA PERFECTĂ

Mereu în trend, Victoria Beckham se menţine fermă pe poziţie şi la capitolul sprâncene. Imaginea liniei de lenjerie sexy a casei Emporio Armani, ne seduce cu o pereche de sprâncene perfect pensate.

Destul de subţiri însă expert arcuite, sprâncenele Victoriei încep să se arcuiască exact în locul unde se termină irisul.

fergie-ducesa-modele-sprancene-cum-se-penseaza-corect-sprancenele-sprancene-vedete-machiajul-ro   FERGIE, SPRÂNCENE FĂRĂ PERSONALITATE

Ca şi doamna Beckham, Ducesa a primit de la natură o pereche desprâncene zvelte. Păcat că nu sunt puse în valoare. În preajmaarcadei, sprâncenele sunt excesiv pensate şi nenatural arcuite.

Prin urmare, Fergie ar trebui să-şi mai tempereze pensatul în exces conturând şi umplând spaţiul dintre sprâncene cu un creion sau un fard de pleoape.

Dacă eşti nehotărâtă în privinţa formei sprâncenelor nu proceda ca Fergie. Poţi acoperi cu batonul corector, firele de par pe care doreşti să le îndepărtezi. Când eşti mulţumită de forma dorită poţi începe îndepărtarea firelor de păr care sunt în plus.

rihanna-din-barbados-modele-sprancene-cum-se-penseaza-corect-sprancenele-sprancene-vedete-machiajul-ro  RIHANNA, PRINŢESA SPRÂNCENELOR

Hairstylistul divei din Barbados, Ursula Stephen, a divulgat un secret: culoarea naturală de păr aRihannei este o nuanţă mai deschisă de şaten.

Deşi vopsite, sprâncenele negre ale solistei sunt o declaraţie elegantă de seducţie, fără a fi din cale afară de proeminente. Secretul: păstrează culoarea permanentă doar pentru podoaba capilară.

Poţi închide nuanţa sprâncenelor apelând la un mascara, negru sau maro, după caz. Eventual, completează spaţiile goale cu un creion dermatograf sau un fard mat. Cu ajutorul acestui truc sprâncenele tale vor câştiga volum şi personalitate.

Kristen-Stewart-amurg-modele-sprancene-cum-se-penseaza-corect-sprancenele-sprancene-vedete-machiajul-ro  KRISTEN STEWART, SPRÂNCENE REBELE

Revelaţia Hollywoodului, Kristen Stewart arată uimitor însă actriţa mai are de lucrat la capitolul sprâncene.

Principala reclamaţie a stiliştilor: sprâncenele ei încep prea departe de puntea nasului.

A două a greşeală capitală a starului din „Amurg”: sprâncenele sunt asimetrice. Sprânceana dreaptă este mai mult arcuită decât cea stângă.

megan-fox-transformers-modele-sprancene-cum-se-penseaza-corect-sprancenele-sprancene-vedete-machiajul-ro  MEGAN FOX, SUPREMAŢIA SPRÂNCENELOR

Pasionala Megan Fox se poate lăuda cu o pereche de sprâncene robuste şi perfect conturate. Cei drept sprâncenele fără cusur ale brunetei au fost obţinute şi cu ajutorul pensetei.

Ca să obţii sprâncene de invidiat ca cele ale starului din „Transformers”, nu uita să le fixezi mereu forma cu ajutorului unui mascara transparent sau câteva particule de fixativ.

 

Reclame
 1. Niciun comentariu până acum.
 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: