La ce iti foloseste machiajul de arta?

In urmatoarele articole din aceasta sectiune voi incerca sa iti prezint sfaturi practice despre machiajul de arta ce poate fi facut relativ simplu si acasa. Tocmai asta este si ideea — sa invatam impreuna sa facem machiaje care arata foarte bine si ne pun creativitatea artistica la incercare. Mai jos sunt explicate pe pasi toate procedeele unui machiaj de arta simplu dar de efect. Poate te intrebi la ce iti folosesc aceste machiaje, daca oricum nu poti iesi pe strada cu ele nici ziua, nici seara…

Fiecare din noi poate gasi o intrebuintare interesanta pentru machiajul de arta — o sedinta foto in care vrei sa adopti un look diferit, un “pijama party“, un bal mascat si o gramada de alte ocazii cu care sunt sigura ca te poti intalni in viata de zi cu zi. Daca ai indemanare, de ce sa nu incerci sa fi cat mai deosebita la o ocazie deosebita? :)

Machiaj de arta 2 de www.viorelmocanu.ro

Rezultate uimitoare cu putina creativitate si rabdare.

Foto: Viorel Mocanu

Exemplu de machiaj de arta

In lectia de azi incercam un machiaj “Candy Girl“. Este foarte dragut si usor de realizat, daca urmaresti cu atentie toti pasii. Il poti folosi de exemplu pentru o sedinta foto (cum am zis mai sus) sau ii poti face o surpriza placuta iubitului tau, ce iti va putea manca fiecare bombonica de pe buze — ele fiind lipite doar cu miere!

Pasul 1

Pregateste-ti fata inainte de a-i aplica machiajul. Curat-o, tonific-o si mai apoi hidrateaz-o. Nu incepe niciodata sa te machiezi sarind peste acest pas!

Pasul 2

Alege un fond de ten potrivit tipului tau de ten, intr-o culoare cat mai apropiata nuantei pielii tale. Este indicat ca fondul de ten sa aiba o putere mare de acoperire, pentru a reusi sa mascheze toate imperfectiunile si sa scoata in evidenta cat mai bine machiajul ochilor si al gurii. Aplica pe fata un strat generos de fond de ten. Nu uita sa faci asta si pe gat, pentru a nu lasa sa se vada aspectul de masca. Anticearcanul este indispensabil, deoarece pe pleoapa inferioara vom avea un fard inchis care va scoate si mai mult in evidenta cearcanele, acolo unde exista. Nu exagera insa cu acesta din urma, foloseste-l doar atat cat sa lumineze zona de sub ochi.

Machiaj de arta 3 de www.viorelmocanu.ro

Foloseste un fond de ten matefiant.

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 3

Dupa aplicarea fondului de ten si a anticearcanului, incearca sa fixezi machiajul cu o pudra mata de nuanta mai inchisa decat fondul de ten, cu ajutorul unui pamatuf. Intinde pudra pe toata suprafata fetei (inclusiv pe pleoape si ochi) cu miscari circulare. Neaparat, aplica pudra si pe gat, din moment ce am spus ca folosim mai mult fond de ten cu putere mare de acoperire. Atat fondul de ten cat si pudra cu putere mare de acoperire vor crea un aspect foarte neplacut daca nu sunt intinse bine si uniformizate si pe gat si decolteu.

Machiaj de arta 4 de www.viorelmocanu.ro

Fixeaza machiajul cu pudra.

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 4

Aplica un fard roz electric pe pleoapa superioara (cea mobila), pana aproape de arcada. Spatiul ce va ramane intre conturul pe care il facem cu fardul roz si pleoapa va trebui sa aiba aproximativ 1 cm (depinde si de inaltimea arcadei tale). Uniformizeaza acest fard dintr-un colt intr-altul al pleoapei cu o pensula cu parul des sau chiar cu degetul. Nu face umbre in coltul extern si incearca sa inlaturi surplusul de fard cat mai bine.

Machiaj de arta 5 de www.viorelmocanu.ro

Alege fardul cel mai intens, de nuanta roz sau rosie.

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 5

Dupa ce ai terminat cu pleoapa superioara, va trebui sa te ocupi si de cea inferioara. Cu ochii indreptati in sus, traseaza o linie nici prea subtire dar nici prea groasa cu un fard albastru electric. Daca fardul nu este asa “electric“, atunci il poti aplica pe pleoapa cu pensula putin umezita. Acest lucru va intensifica imediat culoarea.

Machiaj de arta 6 de www.viorelmocanu.ro

Nuanta de pe pleoapa de jos trebuie sa compenseze tonul de pe pleoapa de sus.

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 6

Pentru un aspect foarte interesant, alungeste linia albastra ceva mai mult in coltul exterior al pleoapei inferioare. Dupa ce ai facut asta, mai traseaza inca o linie — dar de aceasta data in josul pleoapei. Vom avea astfel o linie ascendenta si una descendenta ce formeaza semnul de mai mic “<” la coltul ochiului.

Machiaj de arta 7 de www.viorelmocanu.ro

Aici intervine creativitatea geometrica.

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 7

Daca ai ochii mari, atunci pentru intensitatea privirii poti opta pentru a trasa o linie cu dermatograful negru in interiorul pleoapei inferioare. Insa nu exagera, pentru a nu inchide foarte mult albastrul ce l-ai folosit mai devreme.

Machiaj de arta 8 de www.viorelmocanu.ro

Conturul ochilor echilibreaza ochii mari.

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 8

Pe arcada — de acolo de unde ne-am oprit cand am fardat pleoapa mobila cu roz si pana la spranceana — vom folosi un fard lichid auriu, pentru a da un aspect foarte puternic de luminozitate si stralucire. Ai grija sa uniformizezi putin nuantele intre ele, pentru a nu se vedea o linie clara despartitoare intre roz si auriu.

Machiaj de arta 9 de www.viorelmocanu.ro

Auriul da valoare artistica intregii compozitii.

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 9

Pe “tusa” ce ai trasat-o cu albastru, acum vei aplica un gel ce contine particule mici de sclipici argintiu. Trebuie sa faci asta pentru a crea o imagine cat mai “glamorous“. Ai grija sa nu picuri foarte mult, pentru ca ideea este sa sporesti intensitatea albastrului, nu sa o estompezi cu gri.

Machiaj de arta 10 de www.viorelmocanu.ro

Gelul argintiu da stralucire fardului albastru.

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 10

Ultimul aspect in machiajul ochilor — si cel mai simlu de efectuat — este aplicarea rimelului. Foloseste un rimel de alungire sau chiar gene false, daca ai indemanare in a le aplica. Daca optezi pentru a rimela genele, atunci rimeleaza-le odata, asteapta cateva secunde si mai da inca un strat. Cu siguranta se vor alungi vizibil!

Machiaj de arta 11 de www.viorelmocanu.ro

Rimeleaza-ti genele pentru o privire puternica.

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 11

Daca am terminat cu machiajul ochilor, putem trece si la buze, acestea fiind punctul forte al machiajului. Iti va trebui ceva indemanare, dar cu putina rabdare sunt convinsa ca vei reusi. Pentru ca dorim sa facem un machiaj de arta chiar la noi acasa, cu ce putem lipi cel mai bine niste bombonele pe buze? Va spun eu… Cu miere! Ia borcanul de miere, inmoaie un betisor de ureche (neaparat curat :) ) in el, si intinde cat mai uniform mierea pe buze, avand grija sa nu se scurga si sa nu fie in exces.

Machiaj de arta 12 de www.viorelmocanu.ro

Lipiciul bomboanelor va fi mierea, aplicata in cantitate moderata pe buze.

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 12

Dupa ce ai intins mierea bine, rastoarna punguta cu bombonele intr-un bol. Intredeschide buzele si lipeste-le de multimea de bomboane ce abia asteapta sa fie pe buzele tale. Cel mai important lucru este sa nu razi si sa nu faci miscari prea bruste. Modelul meu nu s-a putut abtine deloc sa rada in hohote si tocmai de aceea bombonele nu au stat deloc la locul lor. Acolo unde nu s-au lipit prea bine bombonelele, completeaza-le tu asezandu-le cu grija manual.

Machiaj de arta 13 de www.viorelmocanu.ro

Bomboanele sunt piesa de rezistenta a acestei compozitii artistice.

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 13

Cred ca v-ati dat seama ca machiajul ochilor a fost facut asa de “colorat” pentru a fi in concordanta cat mai mare cu buzele. Si ca sa intarim si mai tare ideea de “Candy Girl“, vom incerca sa aplicam bombonele colorate si pe arcada deasupra sprancenei stangi. Cu acelasi betisor, mai ia putina miere pe care o aplici punctat deasupra sprancenei. Dupa ce ai facut 6 punctulete de miere, aplica cu mana cate o bombonica. Incearca sa alternezi culorile. Nu este greu deloc.

Machiaj de arta 14 de www.viorelmocanu.ro

Finalizeaza machiajul cu niste bomboane mai mari pe arcada.

Foto: Viorel Mocanu

Fii o bomboana pentru iubit!

Creativitatea si spiritul ludic te vor ajuta intotdeauna sa iti creezi un look interesant si atragator. Experimenteaza cu orice combinatie de culori, forme si accesorii pentru a gasi cele mai interesante variante care sa te puna in valoare din punct de vedere artistic.

  • Machiaj de arta 15 de www.viorelmocanu.ro
  • Machiaj de arta 16 de www.viorelmocanu.ro
  • Machiaj de arta 17 de www.viorelmocanu.ro
  • Machiaj de arta 22 de www.viorelmocanu.ro
  • Machiaj de arta 18 de www.viorelmocanu.ro
  • Machiaj de arta 19 de www.viorelmocanu.ro
  • Machiaj de arta 20 de www.viorelmocanu.ro
  • Machiaj de arta 21 de www.viorelmocanu.ro
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu