MANICHIURA LA TINE ACASA

  

Mainile tale merita macar o data pe saptamana un tratament special, manichiura fiind o componenta esentiala in ritualul de ingrijire feminina, ce adauga aspectului tau eleganta si rafinament.
Multe femei adora sa mearga la saloanele de infrumusetare pentru a avea o manichiura profesionista insa cu putina rabdare si indemanare poti obtine si la tine acasa o manichiura perfecta.

Vei vedea cum prietenele tale te vor invidia si vei descoperi cum aceasta metoda te va ajuta totodata sa economisesti timp, energie si bani.

Prin cateva trucuri si tehnici simple de ingrijire a unghiilor si de aplicare a lacului, vei vedea cum unghiile tale vor fi mai rezistente, cu un aspect mai sanatoas si vor arata mereu perfect.

De ce ai nevoie?

Iata cateva instrumente necesare atunci cand vine vorba de manichiura, pe care cu timpul si cu putin exercitiu poti ajunge sa le manuiesti aproape la fel de bine ca o profesionista:

  • acetona
  • o pila
  • o crema sau un ulei pentru cuticule
  • un lac incolor intaritor ca baza
  • o oja daca vrei sa adaugi culoare
                                                                          

Ce trebuie sa faci?

1. Prima si cea mai importanta etapa a manichiurii, este curatarea acestora cu acetona, daca unghiile sunt acoperite cu lac vechi.
2. Pentru a da forma dorita unghiilor tale, pila de unghii cea mai indicata este cea din sticla, care nu le agreseaza si care nu numai ca lasa unghiilor un aspect mult mai fin decat cea metalica, dar le face si mai sanatoase. Afla aici mai multe despre forma unghiilor.
3. Urmatorul pas este ingrijirea cuticulelor, pe care le poti inlatura de pe unghie impingandu-le spre exterior cu un cutitas special sau betisor, dupa ce in prealabil le-ai masat usor cu o crema sau un ulei pentru cuticule.
4. Dupa ce indepartezi cuticulele si modelezi unghiile dupa bunul tau plac,spalarea unghiilor cu o periuta si apa calda cu gel sau sapun de curatare este foarte importanta. Astfel te asiguri ca vei aplica lacul pe o unghie curata si ca manichiura va rezista mai mult timp.
5. Ajungem acum la aplicarea lacului de unghii, probabil cea mai grea etapa pentru unele dintre noi. Avem mai mereu probleme atunci cand vine vorba de aplicarea ojei cu mana stanga la mana dreapta de exemplu, sau invers pentru stangace. Cu putin exercitiu si cu respectarea catorva tehnici, aplicarea bazei incolore, a ojei si in final a lacul impotriva exfolierii se va putea face „ca la carte”.

Din graba, vei putea fi tentata sa sari peste baza protectoare si peste lacul de finisare, dar tocmai acesta este secretul manichiurii rezistente.

Secretele aplicarii lacului de unghii

 aplicarea inainte de oja, a unui strat de lac incolor pentru ca unghiile tale sa nu ramana patate sau ingalbenite de la pigmentii ojei;
 aplicarea lacului colorat dupa uscarea lacului de baza, in alegerea caruia poti tine cont fie de preferintele personale sau de moda, fie de hainele pe care alegi sa le porti, fie de un eveniment special la care urmeaza sa participi;
 la final, aplicarea unui strat de lac transparent pentru luciu sau pentru uscare rapida.

Incearca sa aplici lacul cat mai subtire. Dupa ce s-a uscat primul strat, mai aplica inca unul, pentru ca numai prin doua straturi obtii culoarea adevarata a lacului.
Lasa fiecare strat sa se usuce 2-3 minute inainte sa il aplici pe altul, pentru a permite o mai buna fixare a primului si o mai buna aderenta a urmatorului.

Pentru a rezista cat mai mult timp, un mic truc este sa aplici lacul nu numai pe toata suprafata unghiei ci si un pic pe sub marginea acesteia, astfel se va inchide stratul de lac sub unghie si se va exfolia mai greu.

Nu te ingrijora daca manichiura nu a iesit perfect si te-ai mazgalit putin, totul poate fi remediat cu ajutorul unui creion corector cu acetona sau cu un betisor la capatul caruia ai rasucit vata inmuiata in dizolvant si cu care poti corecta micile greseli.

Ai acum o manichiura noua si atragatoare si vei observa schimbari majore in ceea ce priveste aspectul si sanatatea unghiilor tale si nu in ultimul rand, vei fi apreciata de cei din jur.

Cami59 - Ulei pentru uscare rapida

Cami59 – Ulei pentru uscare rapida
9,68 Lei

Trucuri

  • pentru a nu se forma bule de aer, incearca sa nu agiti sticla de oja ci sa o rotesti intre palme, astfel culoarea se va amesteca;
  • de fiecare data cand te dai cu crema pe maini, aplica si pe fiecare unghie, masand usor zona cuticulelor;
  • daca lacul incepe sa se usuce, subtiaza-l cu lac transparent nu cu dizolvant sau acetona, pentru ca astfel se va ingrosa si mai mult si va fi mai greu de aplicat;
  • lacul de unghii rezista mai mult timp daca il pastrezi in frigider;
  • unghiile se intaresc daca o data pe saptamana le tii 20-30 de minute inmuiate in pasta de ardei gras verde (ardei gras tocat marunt astfel incat sa lase zeama, verde sau albicios pentru ca asa coloreaza mai putin unghia fata de cel rosu sau portocaliu).
  • CA1160F - Manichiura frantuzeasca
  • CA1160F – Manichiura frantuzeasca
    17,35 Lei
                                      
                                   
                                       
                                    
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu