Cum sa te machiezi?

Intotdeauna mi-a placut sa am un machiaj rafinat de fiecare data cand am iesit din casa. Ca femeie, trebuie sa fii foarte atenta la felul in care te prezinti, pentru ca de multe ori, o prima impresie o lasa tocmai aspectul tau. Machiajul ne ajuta sa ascundem micile imperfectiuni si sa scoatem la iveala punctele noastre forte. Buzele prind mai mult volum atunci cand stii sa ti le pui in valoare cu un ruj sidefat si un luciu de buze, asa cum ochii devin mai expresivi cand acorzi cel putin 15 minute machiajului acestora.

Pentru ca nu ne-a fost dat sa fim toate la fel, fiecare percepem machiajul distinct chiar daca ne tinem toate  de aceleasi reguli si principii de baza. Cu un minim de cunostinte in make-up poti reusi sa fii unica in fiecare zi. Nu conteaza ca ai ochii negri sau albastri, verzi sau caprui, mici sau mari, atat timp cat stii cum sa te machiezi.

Regulile sunt aceleasi pentru toata lumea: curatarea tenului in 3 pasi (demachiere, tonifiere si hidratare). La aproximativ 10 minute-15 minute dupa ce ai facut asta, poti sa incepi  sa te machiezi.
Trusa ta de make-up trebuie sa contina: fond de ten, discheta, baton corector, anticearcan, tus de ochi, rimel pentru volum, rimel pentru alungire, creion khol, fard de pleoape deschis la culoare, fard de pleoape mai inchis, pudra, fard de obraz, rimel sau creion pentru sprancene.

Fondul de ten se aplica cel mai bine cu ajutorul unui buretel sau chiar cu degetele. Se intinde foarte bine pe tot chipul, dar trebuie sa ai grija sa nu ramana nici macar o portiune mai inchisa la culoare, sau mai deschisa, fata de restul fetei. Dupa ce ai aplicat fondul de ten, stergi cu o discheta surplusul, iar apoi folosesti un anticearcan sau un baton corector, in functie de nevoile tenului tau. Aplici pudra pe intreaga fata pentru a fixa fondul de ten si pentru a-l face mai mat si apoi treci la machiajul ochilor.

Cu un buretel stergi surplusul de fond de ten dupa pliurile pleoapei si incepi sa te machiezi. Mai intai fardezi cu ajutorul unei baze deschise la culoare, intreaga pleoapa mobila. Cu un creion khol trasezi o linie usoara pe linia pleoapei inferioare pentru un plus de expresivitate.
Cu ajutorul unui fard mai inchis la culoare, te joci cu umbrele pe pleoapa mobila si pentru uniformizare, poti sa folosesti degetele. Iti periezi sprancenele si le dai cu rimel. Dupa ce ai fardat ochii, aplici tusul, avand grija sa scoti in evidenta forma ochilor si marimea acestora.

La sfarsit aplici mascara in mai multe randuri, avand grija sa periezi fiecare geana in parte. Poate parea dificil, dar rezultatul este cu adevarat spectaculos.

La sfarsit, nu uita sa iti fardezi obrajii cu o culoare luminoasa, sidefata! Pentru colorarea buzelor, poti sa folosi un ruj mat pentru ca e in tendinte! Iata cum sa te machiezi cu Lancome!

Sursa foto: www.blog-make-up.com

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu