Make-up simplu si clasic

Dupa ce-am scapat de iarna ce ne-a tinut mai mult in casa, odata cu venirea primaverii e momentul sa “revenim la viata“, la fel ca natura. Primavara ne revine pofta de plimbare prin parc, de facut shopping, de iesit in oras cu prietenii pana seara tarziu. Primavara este si anotimpul iubirii – cat mai multe cunostinte, cat mai multe intalniri sub clar de luna sau cine romantice.

Machiaj de seara 1 de www.viorelmocanu.ro

Mihaela inainte de machiajul de seara…

Foto: Viorel Mocanu

Chiar daca toate astea te fac sa te simti foarte bine, pe de alta parte iti dau si batai de cap: Cu ce te-mbraci? Cum iti aranjezi parul? Si mai ales – ce machiaj alegi pentru a avea un look cat mai interesant? In lectia de astazi, vom parcurge cativa pasi pentru a obtine un look simplu, deosebit. Te asigur ca nimeni nu-ti va rezista! :)

Exemplu de machiaj de seara pentru o cina romantica

Dupa ce ti-ai pregatit tinuta (noi am ales rosu, dar acelasi efect il va avea si negrul), fa-ti o coafura care sa te prinda. Eu am mers pe stilul parului drept, intors la varfuri in exterior. Pentru ca avem o tinuta rosie, am folosit un detaliu de mare efect – o panglica subtire de aceeasi culoare, care scoate foarte mult in evidenta machiajul ochilor.

Machiajul nu e deloc greu de realizat, daca urmaresti indeaproape fiecare pas:

Pasul 1

Pregateste-ti fata inainte de a-i aplica machiajul. Curat-o, tonific-o si mai apoi hidrateaz-o. Nu incepe niciodata sa te machiezi sarind peste acest pas!

Pasul 2

Alege un fond de ten potrivit tipului tau de ten, care sa fie intr-o culoare cat mai apropiata nuantei pielii tale. Fondul de ten pentru machiajul de seara este bine sa aiba o putere mai mare de acoperire decat cel de zi. Aplica pe fata un strat subtire de fond de ten pe care sa-l intinzi foarte bine cu degetele sau cu un buretel, pentru a nu lasa brazde. Nu trebuie uitat nici anticearcanul chiar daca unele din noi au impresia ca nu au cearcane. Nu exagera insa cu acesta din urma, foloseste-l doar atat cat sa lumineze zona de sub ochi.

Machiaj de seara 2 de www.viorelmocanu.ro

Fondul de ten aplicat se aplica bine cu degetul.

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 3

Dupa aplicarea fondului de ten si a anticearcanului, cu ajutorul unui pamatuf, incearca sa fixezi machiajul cu o pudra translucida (care nu schimba nuanta fondului de ten) sau cu o pudra de nuanta cat mai apropiata de cea a fondului de ten. Nu imbiba pamatuful in foarte multa pudra, pentru a evita surplusul care s-ar putea aduna pe fata. Intinde pudra pe toata suprafata fetei (inclusiv pe pleoape si ochi) cu miscari circulare, dar si pe gat, in cazul in care ai o tinuta decoltata.

Machiaj de seara 3 de www.viorelmocanu.ro

Pudreaza-te!

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 4

Datorita faptului ca au mai fost atinse cu fond de ten sau cu pudra, sprancenele trebuiesc conturate cu un creion special sau cu un fard mat de pleoape. Nici creionul nici fardul nu trebuiesc sa fie inchise cu mai mult de doua nuante fata de culoarea naturala a sprancenelor. Nu incerca sa iti redesenezi forma sprancenelor cu creionul, ci doar accentueaza-le.

Machiaj de seara 4 de www.viorelmocanu.ro

Contureaza-ti sprancenele!

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 5

Aplica pe pleoapa superioara, de sus pana jos, un fard deschis la culoare, alb-argintiu. Albul creeaza iluzia de luminozitate si marire, dar iti va da si un aspect angelic. Ai grija sa intinzi foarte bine fardul, pentru a evita neplacerea de a se strange pe pleoapa! Aceeasi nuanta de alb-argintiu o vei aplica si pe pleoapa inferioara, insa doar coltul interior, de langa nas.

Machiaj de seara 5 de www.viorelmocanu.ro

Fardul alb creeaza stralucire.

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 6

Ce poate contrasta mai bine cu albul decat un dermatograf negru? Traseaza o linie orizontala pe pleoapa superioara, fix pe langa linia genelor. Ai grija ca linia sa fie mai subtire in coltul interior, ingrosandu-se putin spre coltul exterior, ridicandu-se si depasind linia pleoapei cu cativa milimetri. Daca nu simti ca vei putea face asta dintr-o singura miscare, traseaza initial o linie punctata orizontala, dar cu un creion de culoare gri deschis. Incearca sa unesti mai apoi punctele cu dermatograful negru, cu conditia ca aceasta sa fie foarte bine ascutit.

Machiaj de seara 6 de www.viorelmocanu.ro

Negrul pune ochii in evidenta.

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 7

Accentueaza, fixeaza si corecteaza linia de contur trasata cu dermatograful folosind un fard de pleoape negru, pe care-l vei trasa cu o pensula cu perii mai tari (pentru mai multa precizie). Cu acest fard, nu incerca sa ingrosi sau sa schimbi foarte mult forma pe care-ai dat-o initial cu dermatograful.

Machiaj de seara 7 de www.viorelmocanu.ro

Fardul negru accentueaza dermatograful.

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 8

Odata ce termini pleoapa superioara, va trebui sa te ocupi si de cea inferioara, pentru ca daca o vei lasa nemachiata, look-ul tau va parea incomplet. Cu acelasi fard negru, traseaza o linie subtire in exteriorul pleoapei. Aceasta linie, accentuata in prima jumatate (in coltul exterior), va deveni un gri estompat in coltul interior. Combina negrul cu putin alb sidefat pentru a obtine acest gri.

Machiaj de seara 8 de www.viorelmocanu.ro

Machiaza si pleoapa inferioara!

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 9

De fiecare data cand te machiezi cu farduri de tip pudra, trebuie sa te astepti ca ele sa pice pe obraz ocazional, asa ca resturile de fard ce au cazut de pe pleoape trebuiesc indepartate cu pamatuful imbibat in foarte putina pudra. Nu sterge cu servetelul sau cu mana, deoarece se va intinde inestetic!

Machiaj de seara 9 de www.viorelmocanu.ro

Curata-ti fardul de pe obraji cu pudra.

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 10

Pentru ca machiajul ochilor sa fie complet, nu uita de mascara! Pentru acest tip de machiaj, este indicat sa aplici doua straturi de mascara pe genele superioare, insa fara a le da un aspect impaienjenit. Rimeleaza genele chiar de la baza catre varfuri. Aplica foarte putina mascara si pe genele inferioare, insa nu le contura foarte mult.

Machiaj de seara 10 de www.viorelmocanu.ro

Rimelul e esential pentru ochi.

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 11

Aplica rujul cum iti este mai usor – direct din tub sau cu pensula. Datorita faptului ca panglica este rosie si tinuta de aceeasi culoare, si faptului ca machiajul nu este foarte puternic, am ales un ruj rosu estompat. Cu aceasta culoare de ruj cu siguranta vei atrage atentia asupra ta, asa ca ai grija ce spui! ;)

Machiaj de seara 11 de www.viorelmocanu.ro

Rujul rosu completeaza look-ul puternic.

Foto: Viorel Mocanu

Pasul 12

Ultimul pas, dar printre cele mai importante, este aplicarea blush-ului. Acesta iti contureaza cel mai bine trasaturile, dandu-ti un aer elegant. Cu ajutorul unui pamatuf moale, intinde-l pe pometi usor estompat spre tample, pentru a nu creea aspectul de masca. Foloseste un fard de culoare naturala – piersica – pe care sa-l aplici in timp ce zambesti, pentru a vedea mai bine unde se formeaza pometii.

Machiaj de seara 12 de www.viorelmocanu.ro

Blush in culori naturale si-ai scapat…

Foto: Viorel Mocanu

Hai in oras!

Gata! Acum esti pregatita pentru seara in oras… Mai priveste-te o data in oglinda cu atentie, si de aproape cat si de la distanta, pentru a observa eventualele greseli care s-ar fi putut strecura. Iti mai pui la punct putin parul, te imbraci si poti pleca.

Nu uita, cand iesi pe usa, sa te inarmezi cu incredere in sine! Aceasta te va face sa radiezi si mai mult.

  • Machiaj de seara 21 de www.viorelmocanu.ro
  • Machiaj de seara 22 de www.viorelmocanu.ro
  • Machiaj de seara 23 de www.viorelmocanu.ro
  • Machiaj de seara 24 de www.viorelmocanu.ro
  • Machiaj de seara 25 de www.viorelmocanu.ro
  • Machiaj de seara 26 de www.viorelmocanu.ro
  • Machiaj de seara 28 de www.viorelmocanu.ro
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu