Machiajul pentru ochii caprui

Ochii caprui:

            Rare culorile nepotrivite pentru ochii caprui. Cele mai potrivite culori pentru ochii tai sunt movurile (purpuriu, lavanda, indigo), tonurile de maro (de la bej pana la ciocolatiu), asa numitul gri de albastru si nuantele inchise de albastru, auriul si piersica (care se poate regasi si in blush).

           Metalicul este de asemenea o alegere inspirata pentru ochii caprui, si ma refer aici la bronzul sau rozul metalic, chiar si marourile sau albastrul metalizat.

           Combinatii sugerate: roz si maro, mov si maro, auriu si lavanda, bronz si teracota, albastru metalizat si gri sidefat, verde si indigo, caramiziu si indigo.

 Eyeliner: maro, negru, mov, albastru

   Rimel: mov, maro, negru, albastru

Daca cele cu ochi caprui se pot considera norocoase, acelasi lucru se poate spune si despre cele cu ochi negri.

Stim deja ca negru se poate asorta la orice iar aceasta regula nu se aplica doar in vestimentatie ci si in machiaj.

Ca si combinatii de culori, daca ai ochii negri, ti se vor potrivi tot exemplele de la ochii caprui.

Chiar daca ochii caprui sunt cea mai des intalnita culoare a ochilor, rare sunt femeile care au ochii de un caprui uniform. In general ochii caprui sunt formati din mai multe nuante si isi schimba culoarea in functie de lumina naturala sau artificiala, starea de spirit, dar si in functie de culoarea fardului ales. Persoanele cu ochii caprui se pot considera insa norocoase, deoarece acestora li se potriveste aproape orice culoare — rare sunt cazurile si culorile nepotrivite ochilor caprui!

Asta pentru ca maroul este cea mai neutra culoare (se mai numeste si“gri colorat”), fiind rezultatul combinarii tuturor celor trei culori de baza: rosu, galben si albastru, in proportii egale. Asadar, posesoarelor de ochi caprui, tineti minte: puteti folosi aproape orice culoare, de la culori tari, neon, la nuante inchise de negru si pamantiu, farduri sidefate sau mate pana la culori pastelate sau pale.

Pentru machiajul de zi, mizeaza pe

  • bej deschis,
  • maro,
  • lila,
  • vernil,
  • gri albastru,
  • piersica,
  • auriu,
  • verde,
  • kaki,
  • portocaliu.

Creionul negru se foloseste in general pentru ochii mari si pentru cei caprui: se traseaza o linie subtire in partea inferioara a pleoapei de jos, dupa care se estompeaza, iar acesta poate fi cu siguranta un machiaj de zi realizat foarte usor si cu un efect pe masura. Rozul indulceste si da stralucire privirii, iar pentru un machiaj natural, de zi, incearca un bej deschis.

Pentru machiajul de seara, bazeaza-te pe culori ca

  • albastrul metalic,
  • verdele brad,
  • ciocolatiul,
  • pruna,
  • auriul,
  • indigoul sau purpuriul.

Poti opta in machiajul de seara pe culori matalice — nu doar la auriu si argitiu, ci si la marouri, verde sau indigo.

Eye-liner-ul: cea mai indicata nuanta de eye-liner este negru, insa pentru un machiaj usor de zi poti folosi si unul maro-ciocolatiu impreuna cu un rimel maro, mai ales daca ai parul blond.

Mascara: cu siguranta nimic nu se va potrivi mai bine decat un rimmel negru care sa dea profunzime privirii.

Exemple de machiaj pentru ochii caprui

EXEMPLUL 1

Pe arcada si in coltul interior al ochiului bej sau auriu, pe pleoapa mobile maro, pamantiu, ciocolatiu iar la sfarsit contureaza ochii cu un creion negru atat pe pleoapa inferioara cat si pe cea superioara si aplica doua straturi de rimel negru.

EXEMPLUL 2

Arcada dar si coltul interior conturate cu fard bej, pleoapa mobila cu fard verde crud, iar ochii conturati usor cu creion maro estompat cu degetele sau cu pensula, iar apoi aplicat rimel maro sau negru.

EXEMPLUL 3

Arcada si coltul interior colorate cu un roz soft, iar pleoapa mobila cu albastru irizat. Acest machiaj va da foarte multa personalitate privirii tale.

EXEMPLUL 4

Alte combinatii interesante sunt: galben cu albastru, galben cu portocaliu, gri cu indigo, gri perlat cu negru dar si toate nuantele de maro de la bej pana la ciocolatiu pentru ca scot foarte bine in evident irizatiile maro ale ochiului.

Sfaturi pe scurt pentru persoanele cu ochi caprui

  • arcada, dar si coltul interior, trebuiesc intotdeauna luminate in nuante deschise de bej, auriu, argintiu.
  • pentru un mak-up indraznet foloseste nuante de pruna, indigo, lila.
  • nuantele de marou reprezinta cea mai buna varianta cand vine vorba de machiajul ochilor caprui.
  • pentru un machiaj jucaus poti allege si rimel colorat in nuante de verde, indigo sau chiar albastru.
  •  

              
Machiaj  Ochi  Căprui
Ochii căprui fură inima oricui, mai ales dacă machiajul accentuează profunzimea privirii.
Pentru machiajul ochilor căprui ai o gamă variată de nuanţe dintre care poţi alege. Cel mai mare avantaj al acestora este că în ceea ce priveştemachiajul, poţi opta pentru diverse tipuri make-upşi nuanţe şi vei obţine un machiaj incredibil. Femeile care consideră că ochii lor căprui sunt plictisitori şi lipsiţi de strălucire şi ar prefera să aibă o culoare mai specială, cum ar fi albastru sau verde, se înşala, deoarece dacă folosesc nunanţe de farduri de ochi corecte, pot scăpa şi ele de această falsă presupunere. Având în vedere că sunt compatibili cu foarte multe nuanţe de farduri , ai posibilităţi nelimitate pentru a obţine diferite look-uri care să scoată în evidenţă anumite trăsături naturale.
Farduri de ochi recomandate:
Culorile recomandate de make-up artişti sunt: auriu, verde, kaki, albastru, roz, mov. Albul, negrul şi bejul sunt de evitat doar dacă ai tenul deschis la culoare. Pentru un efect maxim, poţi folosi pentru arcadă culori deschise, sidefate. În general, ochii căprui sunt cei mai norocoşi dat fiind faptul că pentru ei nu există nici o regulă de restricţie strictă. Poţi folosi orice culoare, însă cu condiţia ca aceasta să formeze un tot plăcut cu fizionomia, dar şi cu vestimentaţia.
Culori nerecomandate:
Dacă ai ochii căprui evită fardurile mate în nuanţe de alb, galben, gri şi roz foarte deschis, care creează iluzia optică de micşorare a ochilor, de asemenea nu sunt recomandate nici tonurile de turcoaz.
Eyeliner-ul recomandat:
Eyelinerele contribuie la crearea unei senzaţii de profunzime a ochilor. Pentru a scoate în evidenţă şi mai mult ochii căprui alege o nuanţă mai închisă de creion de ochi care să se asorteze şi cu machiajul ales. Creionul de ochi negru te ajută la crearea unui efect dramatic şi îţi va scoate în evidenţă strălucirea ochilor. Pentru un look dramatic intens, poţi să foloseşti un eyeliner lichid, în locul creionului obişnuit.
Rimelul recomandat:
Rimelul este deasemenea folosit pentru accentuarea ochilor căprui. Majoritatea femeilor folosesc rimel negru, dar în cazul ochilor căprui cu atât mai mult nu trebuie neglijată folosirea unui rimel negru. Rimelul negru îţi face privirea mai seducătoare şi atrage atenţia asupra ochilor.
Restul feţei – recomadări
Pentru a scoate în evidenţă machiajul şi strălucirea ochilor, pe restul feţei trebuie aplicat un machiaj mai subtil. Prea mult machiaj atât la ochi cât şi pe restul feţei te va face să pari artificială şi încărcată.
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu